DROPZONA: AERODROM LISIČJI JARAK

DOBRODOŠLI U NAŠU DROPZONU

Padobranstvno nije samo sport. To je jedna zaista posebna avantura, i  mora biti propraćen sjajnim osobljem i adekvatnim objektom – elementima koje nažalost mnogi padobranski centri nemaju. Skakali smo u padobranskim centrima širom sveta i za to vreme hvatali smo beleške. Na našim avanturama videli smo mnogo,  bilo je stvari koje su nam se svidele, kao i onih koje nisu. Najvažnije i najbitnije stvari implementirali smo u naš padobranski centar i našu Drop zonu – Lisičji Jarak.

BESPREKORNA ORGANIZACIJA

BRIEFING PROSTORIJE

KVALIFIKOVANI RIGERI

VELIKA ZONA ZA PAKOVANJE

RESTORAN

PUNO PROSTORA ZA SLETANJE

DROPZONA: AERODROM LISIČJI JARAK (LYBJ)

Nalazimo se na beogradskom aerodromu Lisičji Jarak(LYBJ), na 24 minuta od centra Beograda, u bliziini Padinske Skele. Sa površinom aerodroma od 164 hektara, okruženim poljoprivrednim poljima, aerodrom pruža veliki prostor za bezbedno prizemljenje.

Verujemo da je priprema pre skakanja padobranom ključ uspeha i zapravo se u tome ogleda naša drop zona. Imamo ogroman prostor na otvorenom za pakovanje,  učionicu u kojoj možeš da unapred pripremiš plan za naredni skok, analiziraš video nakon skoka,  kao i instruktora koji će uvek sa tobom proći vanredne procedure i pripremu za skok.

Tvoja oprema je ključ bezbednog i glatkog sletanja, zato je naš tim pakera tu da ti pomogne da tvoja oprema ostane u ispravnom stanju. Od svakodnevnih zadataka kao što je pakovanje, do većih intervencija, uključujući i pakovanje rezervnog padobrana – tvoja oprema je u sigurnim rukama. 

Kada te uhvati glad nakon celog skakačkog dana, uvek možeš nešto spremiti u našoj maloj kuhinji ili nam se pridružiti na roštilju na livadi (roštilj se praktikuje skoro svaki vikend) ili otići do aerodromskog restorana koji je u blizini.

graficki prikazan izgled aerodroma lisicji jarak

Ukoliko dolaziš iz Beograda javnim prevozom, postoji par linija koje dolaze iz centra, i još par iz drugih delova grada. Autobus 101 kreće sa stanice “Omladinski stadion” i staje na samo par stotina metara od drop zone. Sa druge strane, ako dolaziš sa Novog Beograda, autobus 85 će vas prevesti preko reke i onda ćeš preći na autobus 101. Više informacija o Beogradskom javnom prevozu možeš pogledati OVDE.