NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNAŠ O TANDEM SKOKOVIMA

ŠTA JE TO TANDEM SKOK?

Kao što sama fraza kaže, tandem skok označava skakanje sa padobranom u tandemu.

Ukoliko želite da iskusite padobranstvo po prvi put, tandem skok je najbolji izbor za vas. Sa više od 500.000 tandem skokova koji se izvedu na godišnjem nivou, skokovi u tandemu najčešća i najpoznatija meteoda za one koji žele da se prvi put upoznaju sa čarima padobranstva. Ova vrsta skokova je najlakši i najpopularniji način da iskusite uzbuđenje i adrenalin koje padobranstvo donosi.

U tandem padobranstvu jedan od naših sertifikovanih trenera vodiće vas kroz ceo proces od obuke pa sve do iskakanja iz aviona, slobodnog pada, pilotiranja i sletanja na zemlju. Nakon samo 30 minuta obuke koju sprovodi tandem instruktor, svako može da uđe u avion i napravi svoj prvi skok padobranom.

Skakanje u tandemu funkcioniše po sličnom principu kao i vožnja tandemskog bicikla – dvoje ljudi deli jedan set opreme. Što bi u prevodu značilo da se jedan tandem skok odnosi na skok u paru. Prilikom tandem skoka, učenik je prikačen kaiševima na 4 tačke za prednju stranu sertifikovanog instruktora: dve na ramenima i dve na bokovima.

ZAŠTO JE TANDEM SKOK NAJBOLJA OPCIJA ZA POČETNIKE?

Pored tandem skokova u našem padobranskom centru nudimo i 3 vrste obuke za ljude koji žele da postanu padobranci – Static lane kurs, AFF kurs i Hibridni kurs, međutim svaki od ovih kurseva uključuje i dvodnevnu obuku pre samog skoka iz aviona.

Stoga je tandem skok izbor većine za prvi zakorak u padobranski svet, a evo i nekih razloga zašto vam predlažemo da izaberete baš ovu vrstu skakanja za svoj prvi skok padobranom iz aviona.

Tandem skokovi vam omogućavaju da:

KOLIKO ISKUSTVA IMAJU TANDEM INSTRUKTORI?

Padobranstvo spada u vrstu ekstremnih sportova i kao takav donosi neku vrstu rizika. Iako su šanse da ti se nešto desi veoma male, ipak želiš da imaš pored sebe “vodiča” koji tačno zna šta mu je činiti ako stvari ne krenu po planu. Kod skokova u tandemu, uloga sertifikovanog instruktora je da vam spasi život ukoliko nešto krene po zlu.

Pre samog uparivanja sa skakačima tandem instruktori moraju da steknu dozvolu za skakanje u tandemu. Da bi neko dobio licencu tandem instruktora, potrebno je da ima dozvolu D kategorije (minimum 500 skokova), da im zvanje instruktora padobranstva, završen specijalni kurs koji organizuje proizvođač tandem padobrana i na kraju da položi ispit za tandem instruktora.

MORA LI PRVI SKOK PADOBRANOM DA BUDE TANDEM SKOK?

U suštini možete prvi skok padobranom skočiti i samostalno nakon prođene osnovne padobranske obuke u trajanju od 2 dana, ali naš savet je ipak da prvi skok skočite u tandemu sa instruktorom, a evo i našeg objašnjenja.

Samostalno skakanje padobranom iz aviona zvuči zaista sjajno, ali slobodno možemo reći da je za prvi skok ipak malo precenjeno. Razmislite samo o tome da li bi pilot nakon završene obuke na zemlji želeo da uđe u avion i krene da leti sam, naravno da ne!

Samo jedan tandem skok biće vam dovoljan da procenite da li je padobranstvo za vas, nakon toga možete upisati Static Lane kurs za padobrance i proći dvodnevnu obuku i po završetku obuke izvesti svoj prvi samostalni skok.

DA LI JE PADOBRANSKI CENTAR BEOGRAD PRAVI IZBOR ZA VAŠ PRVI TANDEM SKOK?

Verovatno želiš da saznaš nešto o nama, jer nije svejedno kome ćeš poveriti svoj život na čuvanje prilikom izvođenja najluđe stvari koja će ti se desiti u životu.

Padobranski centar Beograd postoji na srpskom nebu već dugih 20 godina. Sedište centra nalazi se na 24 minuta od Beograda, na aerodromu Lisičiji Jarak, nedaleko od naselja Padinska Skela. Godišnje ugostimo na hiljade skakača iz celog sveta. U naš padobranski centar dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno iskustvo. Naše usluge podređene su skakačima bez iskustva, ljudima koji žele da postanu padobranci, kao i već formiranim, profesionalnim padobrancima.

Koristimo najmoderniju padobransku opremu, a naši iskusni i sertifikovani instruktori iza sebe imaju 30 godina iskustva i na hiljade uspešnih skokova.

DA LI SI SPREMAN ZA UZBUĐENJE? POZOVI NAS I ZAKAŽI AVANTURU TVOG ŽIVOTA!