KOLIKO CEO PROCES TANDEM SKOKA TRAJE?

Nema ništa loše u malom planiranju – posebno ako je u pitanju tandem skok.

Da biste stvorili sliku u glavi o specifičnom događaju koji vas čeka i u skladu sa tim isplanirali svoj dan, verovatno ste znatiželjni koliko će vremena trajati ceo proces tandem skoka padobranom.

Uobičajeno, trebalo bi da predvidite da ćete oko sat i po vremena provesti u Padobranskom centru Beograd.  Uzmite u obzir da nas vremenske neprilike ponekad iznenade i da to može da produži vaš boravak u centru i druženje sa nama. Podstičemo vas da uživate u našoj zajednici. Slobodno iskoristite našu kuhinju, kafe aparat, lazy bag-ove, frižider sa pićem i družite se!

Hmm, možda niste toliko voljni da „provedete dan sa strancima“, ali samo nekoliko trenutaka nakon što nas upoznate, videćete da smo kao jedna velika porodica. Zbog toga nastojimo da obezbedimo da svako ko uđe kroz naša vrata, sa sobom ponese osećaj neverovatnog ushićenja nakon pruženog iskustva koje menja život.

Zbog naše posvećenosti kvalitetu i zaista inspirativnom iskustvu, tandem skok sa Padobranskim centrom Beograd nije samo vrsta aktivnosti koja se pojavljuje i odlazi. Evo malog vremenskog okvira pripreme za tandem skok padobranom, kako bismo bliže razjasnili svaki korak putovanja:

• PRIJAVA: 20 minuta

Kako biste popunili potrebnu papirologiju pre tandem skoka, molimo vas da dođete 20 minuta pre zakazanog vremena. Uglavnom završimo administrativni deo za 15- ak minuta. 

Tokom prijave takođe možete da dodate foto – video paket svom tandem skoku padobranom ako to već niste učinili.

• PRIPREMA ZA TANDEM SKOK : 20 minuta

Priprema za tandem skok je fokusirana na to da vas pripremi za ono što vas čeka skok padobranom. Naučićete malo o istoriji skakanja padobranom i šta je uključeno u tandem padobranski skok. Upoznaćemo vas sa opremom koju koristimo, kako izaći iz aviona, pravilan položaj tela za slobodan pad i sletanje, i generalno ćemo pokriti šta možete očekivati tokom vašeg skoka. Tokom pripreme za tandem skok, takođe ćete imati priliku da postavljate pitanja i saznate više o nama i Padobranskom centru Beograd.

• OPREMANJE ZA SKOK: 10 minuta

Prilikom tandem skoka , biće vam dodeljen  licencirani profesionalni instruktor padobranstva. Ovaj instruktor će vam čuvati leđa (bukvalno!) svaki fantastičan trenutak, od slobodnog pada do sletanja.

Potrebno je oko 10 minuta da se opremite vi i vaš instruktor. To podrazumeva oblačenje i podešavanje sistema veza koji nosi tandem padobranac, preko koga se kači za tandem instruktora.

• VOŽNJA DO ODREĐENE VISINE: 20-30 minuta

Kada dođete na red, ukrcaćete se u avion. Nakon toga avion će poleteti, a vi ćete uživati u nesvakidašnjem pogledu na ušće Dunava i  Save, kao i grada Beograda.

• SLOBODAN PAD: 45-60 sekundi

Ovo je momenat do koga su sva vaša iščekivanja vodila – približno jednominutni slobodan pad pri skoro 200 km/h!

Nema boljeg osećaja od slobodnog pada.

To je jedna od najuzbudljivijih senzacija koje ste ikada iskusili, a istovremeno je i iznenađujuće spokojna.

• VREME LETA PADOBRANOM: 5-7 minuta

Na odgovarajućoj visini, vaš tandem instruktor će otvoriti padobran. Kada se padobran otvori, spuštaćete se mnogo sporije. Ne treba podcenjivati ovaj deo tandem skoka, koji može da bude podjednako intenzivan kao i slobodan pad.

• POSLE SLETANJA

Nakon što sletite, vreme je za slavlje! Imaćete priliku da razgovarate sa svojim instruktorom i podelite iskustvo sa prijateljima. Iskoristite ovo vreme da okupite sve i napravite nekoliko grupnih snimaka na zemlji. Ako ste kupili paket sa snimanjem, vaše fotografije i video će biti spremni za slanje u montažu odmah, i možete ih očekivati u narednih par dana na vašoj mail adresi (Budite spremni za akcioni film! Muzika je pravljena specijalno samo za vas i prati vaš video tandem skoka padobranom) .

Sigurno ćete poželeti da ponovo proživite svoj skok padobranom sa prijateljima i porodicom na velikom ekranu!

UKUPNO VREME: Oko 1 sat i 30 minuta

Sve u svemu, biće potrebno oko sat i po vremena  za ceo proces tandem skoka padobranom od početka do kraja. Mada, padobranstvo zavisi od vremenskih uslova, tako da vas savetujemo da izbegavate da pravite planove odmah nakon skoka, osim ako se ne mogu odložiti.

Videćete da je energija u Padobranskom centru Beograd zarazna. Čak i nakon što završite, verovatno nećete želeti da odete tako brzo, a sigurno ćete pitati ono što pitaju skoro svi nakon skoka: “ Kada mogu ponovo da skačem ? “ 🙂

Priprema za Tandem skok padobranom - 1